Şedinţa 13: Îndoctrinarea în democraţie

Democraţia  este un instrument foarte eficient în comunităţi mici de 1000-3000 oameni. Dacă se depăşeşte acest număr, democraţia nu mai poate funcţiona şi se folosesc alte mecanisme. Democraţia, chiar şi în comunităţile mici, nu rezolvă toate problemele. Democraţia în familie este absurdă. Copiii într-o familie sînt valoarea maximă, cu toate acestea părinţii care îşi iubesc copiii niciodată nu vor face democraţie în familie, pentru că ei ştiu că copiii gîndesc în alte concepte decît realitatea.

Mulţi rămîn copii pe toată viaţa, continuînd să gîndească în concepte incompatibile cu realitatea, şi aceşti oameni votează. Interesant este faptul că aceştia sînt majoritatea. Fiecare societate care vrea să supravieţuiască trebuie să asigure un sistem de învăţămînt care să producă oameni care gîndesc în concordanţă cu realitatea, care îşi formează concepte de analiză a realităţii.

Din păcate,  prin 1997-1998 şi 2007, şi mai ales după introducerea Procesului de la Bologna, sistemul de învăţămînt din Moldova produce oameni care gîndesc în termeni incompatibili cu realitatea. Dacă în anul întîi vine un copil sănătos, capabil să asimileze, atunci după anul III, mai ales după masterat, el devine un idiot social, adică gîndeşte în interiorul a nişte clişee incompatibile cu realitatea. Un moment prin care este distrusă gîndirea tinerilor este că nu li se spune că metoda determină rezultatul. În general nu se face nici o legătură între scop, metode, rezultat. În mintea generaţiilor de astăzi sînt nişte concepte abstracte.

Toate ar trebui şi sînt legate într-un sistem foarte riguros. Este imposibil să faci ceva fără să aplici o metodă. Ştim că democraţia aplică o metodă electorală care se bazează pe anumite valori instrumentalizate. De ex. drepturile omului (indiferent de faptul cine este acest om). La ora actuală există o singură diferenţă vagă între omul normal şi omul bolnav mintal. Omul mintal este lipsit de dreptul de a participa la vot, de a fi şef, de a lua decizii care se răsfrîng asupra celorlalţi. Pe de altă parte, anumite deficienţe psihice sînt declarate normă, doar că deosebită. Normalitatea este diversă, adică toţi diferiţi, toţi egali. Este perceput ca normal să pui un profesor de facultate şi pe un oligofren şi să spui că ei sînt egali, numai că au diferite mize, moduri de gîndire. Şi ei vor vota în aceleaşi condiţii.

Bunăoară, homosexualitatea în toată ştiinţa psihiatrică este o anormalitate, o patologie psiho-sexuală. Toţi medicii-psihiatri ştiu că homosexualitatea este dobîndită, nu înnăscută. Deci, sub pretextul drepturilor omului anumite patologii se declară drept normă. Sînt şi alte patologii de tip  psiho-sexual. Unele dintre ele în Uniunea Europeană sînt declarate drept normă, de ex. pedofilia. Pentru generaţia precedentă aceasta era percepută ca nebunia nebuniilor.

De aici vedem şi metodele prin care se implementează democraţia. La noi cuvîntul democraţie e considerat un cuvînt pozitiv. Ea ar fi ca o alternativă la dictatură, totalitarism, nedreptate, samavolnicie etc. Democraţia se consideră demonstrată prin sine însăşi, la fel ca şi economia de piaţă.

Explore posts in the same categories: Fenomene anti-româneşti

Etichete: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 comentarii pe “Şedinţa 13: Îndoctrinarea în democraţie”

 1. tutenes Says:

  Frate Dardala , scuze de off topic , dar am citit raspunsul tau pe traditia ortodoxa , legat de articolul nou aparut , cel in care sustin ca Sfantul Ioan Maximovici a hirotonit un episcop pe nou ; cat se poate de fals .
  Uite cum stau lucrurile :
  Era BOR in comuniune cu IPS Visarion Puiu , care l-a hirotonit pe PS Teofil Ionescu ? Sau il caterisise pe acesta in 1950 ?
  1954 (12/26 Decembrie) -cu binecuvântarea Mitropolitului Anastasie, întâi-stătătorul Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse din Străinătate cu reşedinţa la New –York şi în baza temeiului Nr.3/503/1634, din 29 Octombrie/11 Noiembrie 1954), este hirotonit episcop cu titlul Severineanul (analog cu localitatea Sèvres din apropierea Parisului), de către mitropolitul Visarion Puiu, împreună cu alţi doi arhierei – Ioan Arhiepiscopul de Bruxell şi Europa de Vest şi Natanail, Episcopul rus din Paris (toţi trei membri în Sinodul Ortodox Rus ( !!! ) amintit mai sus)- în biserica rusă Sfântul Nicolae din Versailles.
  Pai daca faceau parte din sinodul rus , cum puteti spune ca tineau calendarul pe nou ???
  http://www.ortodoxia.de/html/body_arhiepiscopul_roman_teofil_ion.html
  Asta e comentariul pe care l-am postat la articolul razboinicilor , nu stiu daca mi-l vor aproba , caci ma cenzureaza aproape de fiecare data !
  Doamne ajuta !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: