Şedinţa 14: Mărturisirea adevărului ca singură condiţie a supravieţuirii (II)

Mobilurile, resorturile, mecanismele dezvoltării tehnico-industriale a civilizaţiei occidentale.

Tehnica militară – Civilizaţia europeană tot timpul îşi vede problemele în exteriorul său. Începînd cu cruciadele, cînd au văzut că este şi o altă lume mai bună, mai dezvoltată decît această periferie cum era Europa. Atunci întemeietorii actualei Europe şi-au asumat viziunea triburilor nomade, adică „eu trăiesc din jaf”, şi pentru aceasta a fost nevoie să se dezvolte industria militară. Efectele se resimt şi pînă astăzi. Tractoarele, acestea sînt tancuri, avioanele de pasageri sînt bombardierele de altă dată. Aceasta este legătura în militărie şi invenţiile tehnologice. Calculatoarele au fost inventate pentru face calcule de planificare a armatei. Orice produs tehnic, util nouă în civilie, îşi are originea în armată, în comlexul militar industrial.

Toate navele maritime, submarine, aeriene, cosmice, toate sînt legate de nevoia de a transporta muniţii, armată. Construcţiile (e vorba de cetăţi, de rezistenţă), tot ce folosim în viaţa civilă, sînt nişte inovaţii învechite din armată. Armata se află cu două, trei generaţii tehnice înainte, motivaţia, mobilul a fost „omoară!”, adică trebuie să ai o minte specială care să gîndească ”cum să omor mai eficient”, cu mai puţine resurse să omor mai mulţi. Adică, în loc să te gîndeşti la Dumnezeu, în cap să-ţi fie rugăciunea, tu te gîndeşti cum să-l omori pe altul mai eficient, mai bine. De unde şi apare acestă industrie militară.

Tehnica medicală are trei componente: genetica, chirurgia, terapeutica, şi aici vine profilaxia şi iarăşi terapeutica. Problemele omului material, dinaştii, magnaţii, nu au încredere în nimeni decît în propriile progenituri: cui să-i lase puterea? cui să-i lase averea? Are nevoie să i se asigure naşterile şi medicina a evoluat pentru a asigura creşterea unor dinaşti sănătoşi, ca să poată să preia averea şi puterea părinţilor care erau monarhi sau magnaţi. Adică în loc să se gîndească la moştenirea Împărăţiei cerurilor, aicea se gîndesc la perpetuarea puterii materiale pe pămînt.

Altă direcţie în care s-a dezvoltat medicina este cum să tămăduieşti repede răniţii în război, au nevoie de material uman pe care să-l arunce în luptă. Fiind rănit trebuie să-l faci să lupte cît mai repede iarăşi, deci iarăşi o motivaţie tributară – a ucide. Şi a treia, dat fiindcă baza economiei de piaţă este viciul iar orice viciu crează boli, cum spune apostolul Pavel: „Asemenea şi bărbaţii lăsând rînduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvîrşind ruşinea şi luînd cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.” Ca să se menţină consumatorul, în pofida bolilor generate de viciu, e nevoie de o mulţime de resurse, de remedii medicale ca să menţină artificial în viaţă acest organism, el să poată să consume tot mai mult şi mai mult. Alte invenţii medicale societatea occidentală nu cunoaşte.

Tehnologii sociale, adică cum să conduci gloata, adică pluripartidismul, drepturile omului, managementul social, managementul politic, cum să funcţioneze bine un stat. Toate acestea fac parte din tehnologii sociale. Cum să creezi trebuinţe artificiale la oameni, cum să-i convingi folosind nişte ”taguri”, tot aceasta se numeşte revoluţie tehnico-ştiinţifică, altceva în afara de aceasta nu veţi găsi în revoluţia tehnico-ştiinţifică. Şi toate acestea au la bază înrobirea, eficientizarea funcţionării acestui sistem. E ca şi cum ne-am lăuda cu camere de gazare eficiente, cu radiaţii eficiente că în scurt timp, pe neobservate, omoară milioane de oameni, cu nişte lagăre de exterminare foarte performante.

Analiştii au calculat cît ar costa forţa de muncă, robii, mutaţi din Africa în SUA, lucrul acestor muncitori, şi au ieşit la o cifră fenomenală, preţul în dolarii zilei de azi, aproape 800 trilioane dolari, investiţia Africii în economia Americii, acesta este preţul distrugerii forţei de muncă şi preţul distrugerii economiei lor locale, echivalent cu situaţia din ţara noastră cînd cetăţenii pleacă la lucru în UE în timp ce aici se distrug fabricile.

Baza economiei actuale, bunăstării occidentale spre care noi tindem se bazează pe

  1. schimbul neechivalent de mărfuri;
  2. munca de supraprofit neplatită a robilor, a robilor în sens direct. Pe rob am voie să-l resping, vînd, omor. Exemplu: in India în 1982 din cauza corporaţiei americane Carbide au murit 15 mii de oameni, din cauza nerespectării tehnicii de securitate. Şi asemeanea situaţii sînt foarte multe. Deci schimbul neechivalent, munca de supraprofit neplătită;
  3. acces prioritar bazat pe forţă militară, adică pe jaf, la resurse strategice, adică petrol, aur, diamante, zinc etc. din lumea a treia;
Explore posts in the same categories: Teorii fundamentale

Etichete: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment pe “Şedinţa 14: Mărturisirea adevărului ca singură condiţie a supravieţuirii (II)”

  1. Valentin - Corneliu Clejan Says:

    Atâtea aberaţii antieuropene pe milimetru pătrat nu am mai văzut decât în literatura bolşevică.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: